Nepal
 

Nepalese hasj komt, net als Kashmir en Buthanese, uit de Himalaya. Deze stufsoorten zijn erg donkerbruin en hars-achtig. Het komt in verschillende vormen: staafjes, vingers, trossen, geperste plaatjes en tempelballen. Met name de tempelballen komen uit Nepal.
Tempelballen zijn beroemd geworden door de aantrekkelijke verhalen over monnikken die de religieuze betekenis ervan verheffen tot de specie die gebruikt wordt voor het bouwen van de pilaren van euforische wijsheid.
Alleen slecht geperste plaatjes, die gemaakt zijn van vele samengedrukte kleinere stukjes, hebben extra verpakking nodig voor transport.

Nepal In de Himalaya wordt de hars rechtstreeks van de plant in de handpalmen verzameld. De hars moet worden bevochtigd of besprenkeld met water voordat het gemakkelijk van de handpalmen kan worden verwijderd met behulp van een mes. Na besprenkeling met water, kan de hars ook verwijderd worden door de handpalmen hard tegen elkaar te wrijven.

Stuf uit de Himalaya brandt erg langzaam. De hasj wordt daar gerookt in pijpen, chillums, waterpijpen en joints met tabak of wiet. Soms wordt het aan tabak toegevoegd en teruggedaan in een sigarettenhuls waar de meeste tabak uit is gehaald. Zelfs Nepal van de laagste kwaliteit is beter dan de meeste andere stufsoorten. De hoogste kwaliteit produceert verreweg het snelste spirituele `opstijgen`. Het boeket is zoet en doordringend, maar de `bite` roostert de binnenkant van je longen als vuur. Het `verschroeit` ook je geest: van tijd tot tijd realiseer je je, terwijl de zielsverhuizingen plaatsvinden, dat het gemakkelijk is er teveel van te roken, omdat een halve hijs dikwijls al genoeg is; één diepe hijs van eerste kwaliteit Royal Nepal geeft je al een lichaamsloos gevoel.

Royal Nepal `Royal` is de benaming die wordt gegeven aan de allerbeste, zuiverste hasj. De `crème de la crème` die wordt beschreven in de legenden die aan kwamen waaien van voorbij de Hindu Kush en uit de Himalaya; hasj die zo sterk is dat ie soms bijna dodelijk is door de visioenen en trips die hij veroorzaakt. Stuf die mensen naar waanzinnige droomwerelden teleporteert of veranderd in intellectuelen, maar ook stuf die schizofrenie, zelfmoord en perversiteit kan veroorzaken. Het is deze hasj die je doet begrijpen waarom er gesmokkeld wordt en die de wereldwijde vraag naar stuf handhaaft.
Het roken van Royal Nepal is een bijna religieuze ervaring geworden, een ritueel voor het vergaren van wereldse wijsheden. De Royal kwaliteit onstond al eeuwen geleden in Nepal, maar kennis over het productieproces was verloren gegaan en is pas recentelijk weer overgeleverd, meer door geluk dan door wijsheid. Royal kwaliteit komt niet alleen uit Nepal, maar ook uit andere delen van de Himalaya.

Het centrale deel van het Nepalese koninkrijk wordt gevormd door een bergketen in de Himalaya: de Shivapuri, Nagarjun en Nagarkot bergen. Super Nepal Verborgen tussen deze bergen ligt de vallei van Katmandu. In het centrum van deze vallei, omringd door besneeuwde bergtoppen en een blauwe lucht, ligt de stad Katmandu, de hasj-hoofdstad van de wereld.
De verhalen dat de beste stuf ter wereld uit deze regio komt, zijn niet overdreven. De hasj is de allerbeste omdat de planten waarvan het geproduceerd wordt in een hoger gelegen gebied worden gekweekt dan waar ook ter wereld, het dichtst bij de zon. In deze subtropische gebieden kunnen de planten ongestoord groeien, soms wel 2 jaar lang, daarbij een hoogte bereikend van zeven tot tien meter. Ze worden dan ook geen marihuana planten meer genoemd, maar Ganja trees, de grootste ter wereld. De verse hasj kan er bijna het hele jaar door vanaf worden gewreven, behalve tijdens de moesson. Gedurende drie maanden regent het dan elke dag voor de helft van de tijd, zodat de hars van de planten wordt gespoeld en het `rubben` haast onmogelijk wordt. Gelukkig groeien de planten gewoon door tijdens het regenseizoen.