India
 

Indiase Hasj, bekend onder de naam Charas, is meestal donkerbruin of zwart. Het wordt geproduceerd in klonten of ballen en wordt soms tot plaatjes geperst. De stuf is stevig en heeft zelden speciale verpakking nodig voor transport.

Manali Hasj uit India brandt relatief langzaam en moet soms opnieuw aangestoken worden. De Indiërs roken hasj in pijpen of van klei, hout, metaal of silicaat (versierde Indiase speksteen) gemaakte Chillums. Verschillende soorten waterpijpen worden soms ook gebruikt. Indiase pijpen en waterpijpen zijn soms erg mooi bewerkt en versierd met edelstenen of paarlemoer. Indiase stuf wordt ook in stickies gerookt, maar vaker wordt een bidi ontdaan van zijn inhoud en worden kleine stukjes stuf in de bidi gedaan en opgerookt. Hiernaast is een afbeelding te zien van Manali, stuf uit een streek in India waar veel hasj wordt geproduceerd.

 

Er zijn slechts een paar hijsjes nodig van Indiase hasj om het effect te voelen. Binnen vijf tot tien minuten roken, lijkt de uitwerking je bewustzijn in te vorderen. Indiase stuf is, indien goed gemaakt, erg potent. Het heeft een muskus-achtige of leer-achtige geur. De smaak is te doen, maar de rijke essentie is zwaar en werkt vaak verzwakkend, zijn slachtoffers achterlatend met bloeddoorlopen ogen en een droog verhemelte.

Melana Melana1

 

Hier twee afbeeldingen van Melana. Deze stuf komt uit een zeer hooggelegen gebied in India.