Coffeeshop niet meer onbespreekbaar voor het CDA

 

Het keiharde 'nee' tegen de komst van een coffeeshop is van tafel bij het CDA in Noordoostpolder. Dat zei fractievoorzitter Marian Uitdewilligen maandagavond na een themabijeenkomst over softdrugs in het gemeentehuis.

De CDA-fractie is sinds jaar en dag de grootste fractie in de gemeente en was altijd fel tegenstander. De partij vindt nu dat er een breed beleid moet komen om drugsgebruik onder jongeren te beperken. Een coffeeshop zou daar deel van uit kunnen maken.

Discussie-avond
Politiek, hulpverleners en belangstellenden discussieerden maandagavond in Emmeloord over softdrugs in Noordoostpolder. De tendens was vooral dat de politiek de kop in het zand steekt en dat er wel degelijk jongeren zijn die drugs gebruiken. Zo vertelden omwonenden van het centrum dat ze met eigen ogen zien dat er gedeald wordt en dat de politie daar niets tegen doet.

Kampen
De burgemeester van Kampen, die ook aanwezig was, vertelde vooral voordelen te zien sinds er in die stad een verkooppunt van softdrugs is gekomen. Die coffeeshop trekt ook klanten uit Noordoostpolder en Dronten.

De politiek wil de discussie later voortzetten om te bekijken wat het beste softdrugsbeleid in Noordoostpolder is.

 

(Omroep Flevoland, 22 mei 2017)